Welkom bij het Meldpunt Onveilig Wonen

ASVA vindt dat studenten recht hebben op een veilig huis. Helaas is dat lang niet altijd het geval. Veel te vaak hoort ASVA verhalen van studenten die zich niet veilig voelen in hun woning. Inbraken, aanrandingen, vage types die rondhangen en een slecht verlichte omgeving zijn veelvoorkomende geluiden. ASVA vindt het belangrijk dat het gevoel van onveiligheid bij studenten serieus wordt genomen. Woningcorporaties, de gemeente en de politie moeten hier iets aan doen. Om aan te tonen dat dit niet om incidenten maar om structurele problemen gaat, heeft ASVA het Studentenmeldpunt Onveilig Wonen opgericht. Voel jij je onveilig in je studentenwoning? Meld het hier!

Alle meldingen die binnenkomen, worden met grote zorgvuldigheid behandeld. Het is tevens mogelijk om een anonieme melding te doen. Neem bij een strafbaar feit ook altijd contact op met de politie.

________________________________________________________________________

De ASVA studentenunie is de vakbond voor de Amsterdamse student. Wij zetten ons in om het studentenleven van deze studenten te verbeteren, bijvoorbeeld studentenhuisvesting en onderwijs. Wil je meer weten over ASVA of het meldpunt? Ga naar www.asva.nl, mail naar info@asva.nl of bel 06 41 78 60 89.

Wil je ons ondersteunen als studentenvakbond? Word lid! https://www.asva.nl/lidworden

________________________________________________________________________