Welkom bij het Meldpunt Onveilig Wonen

ASVA vindt dat studenten recht hebben op een veilig huis. Helaas is dat lang niet altijd het geval. Veel te vaak horen we verhalen van studenten die zich niet veilig voelen in hun woning. Inbraken, aanrandingen, vage types die rondhangen en een slecht verlichte omgeving zijn veelvoorkomende geluiden.

ASVA vindt het belangrijk dat het gevoel van onveiligheid bij studenten serieus wordt genomen. Woningcorporaties, de gemeente en de politie moeten hier iets aan doen. Om goed op deze meldingen te kunnen reageren hebben we het Meldpunt Onveilig Wonen opgericht. Voel jij je onveilig in je studentenwoning? Meld het hier!

Alle meldingen die binnenkomen, worden met grote zorgvuldigheid behandeld. Je kan je melding anoniem maken. Dan gaan we met betrokkenen zoals je verhuurder en de politie kijken wat we kunnen doen zodat dit niet meer voorkomt.

Als je je naam en contactgegevens achterlaat, kunnen we ook aan je laten weten wat er met je melding is gedaan, en kunnen we je mogelijk ondersteuning aanbieden als je daar behoefte aan hebt. Ook kan je dan meedenken over mogelijke oplossingen.

>> BEL BIJ SPOEDGEVALLEN ALTIJD DE POLITIE OP HET ALARMNUMMER 112 <<

Neem bij een strafbaar feit ook altijd contact op met de politie. Je kan hier aangifte doen.

________________________________________________________________________

De ASVA studentenunie is de vakbond voor de Amsterdamse student. Wij zetten ons in om het studentenleven van deze studenten te verbeteren, bijvoorbeeld studentenhuisvesting en onderwijs. Wil je meer weten over ASVA of het meldpunt? Ga naar www.asva.nl, mail naar studentenbalie@asva.nl of bel 020 525 29 26.

Wil je ons ondersteunen als studentenvakbond? Word lid!

________________________________________________________________________